Omvormers

 

SMA

Zowel in de lagere vermogenscategorie (de "string invertoren"), als in de "centrale invertoren", als in de backup en offgridtoepassingen, heeft SMA een uitermate sterkg gamma . SMA omvormers koppelen de hoogste efficiënties in de markt aan betrouwbaarheid en functionaliteit. Daarnaast staat hun eigen service afdeling te Mechelen garant voor een zorgeloze dienst na verkoop.

Deze state-of-the-art omvormers van SMA, gemaakt in Niestetal, Duitsland, maken hun verwachtingen meer dan waar. Met ongekende maximale efficiëntie (tot 98,1%) en uitstekende MPP-trackers zullen deze omvormers u de hoogst mogelijke prestaties geven. SMA staat voor alles wat u zoekt bij het doen van een investering: efficiënt, betrouwbaar, veilig en eenvoudig. Met meer dan 5500 medewerkers en een omzet van 1.5 miljard euro (2012) heeft de organisatie wereldwijd een leidende positie in de belangrijkste PV-markten.

http://www.sma-benelux.com/nl_BE/producten.html
 

Huawei

De Sun2000 omvormers van Huawei zijn zeer goed getest door Photon. Zowel bij gemiddelde als hoge instraling halen ze de hoogste score. Ook zijn de omvormers zeer scherp geprijsd. Het bedrijf is een belangrijke aanbieder van ICT oplossingen in meer dan 140 landen. 1/3 van de wereldbevolking communiceert via apparatuur van Huawei. De omvormers zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring in stroomverzorging.

Het portfolio bestaat uit driefasige omvormers, 8 - 23 kW. Voor grotere vermogens biedt Huawei middenspanningsomvormers. De omvormers hebben 2 Trackers (8kW, 12kW). De grotere vermogens hebben zelfs 3 MPP-trackers.

Vanwege een hoge beschermingsklasse kunnen de Huawei omvormers buiten toegepast worden.

De Sun2000 omvormers voldoen aan de Duitse BDEW MV-richtlijn en VDE AR N 4105 LV-richtlijn. Verder voldoen ze aan de CE-laagspanningsrichtlijn en de Richtlijn voor elektromagnetische compatibiliteit. Daarnaast beschikken ze over de Italiaanse Enel-GUIDA- en CEI 0-21-certificering. Alsook de Chinese Golden Sun-certificering.

Uiteraard is een uitgebreid monitoringplatform via ethernet beschikbaar.

Voor meer informatie kijk op: http://enterprise.huawei.com/en/products/network/networkEnergy/solar-inv...

Huawei omvormers voordelen:

 • Standaard voorzien van bliksembeveiliging
 • Europese efficiency 98,3% /Maximale doeltreffendheid 98,6%
 • In de top 5 van beste omvormers
 • SUN2000-20KTL: A+/A+ bij matige en hoge straling
 • Standaardgarantie van 10 jaar
 • Garantie uitbreiding mogelijk tot 25 jaar

Huawei presteert beter dan SMA, Power-One, Refusol en Sungrow; blijkt uit testresultaten (Noord-Duitsland). Kijk hier voor de testresultaten: Operation data from Germany Comparison site 021506

Technische voordelen:

 • Lage geluidsemissie: <29dB
 • Eenvoudig te begrenzen
 • Buitentoepassing (IP65)
 • Natuurlijke koelingstechnologie (geen externe ventilator nodig)
 • Tot 6 reeksen intelligente controle en foutdetectie