Over ons

De Ikaros Solar Group is een toonaangevend internationaal bedrijf actief in de fotovoltaïsche (PV) markt sinds 2006. Met een volledig functionele organisaties op 3 continenten, levert Ikaros Solar hoogwaardige PV-oplossingen op mondiaal niveau voor bedrijven en investeerders.Wij zijn geheel gefocust op de ontwikkeling, bouw en onderhoud van commerciële en industriële PV systemen.

Onze focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid heeft geresulteerd in een sterke groep referentieprojecten bij bekende bedrijven. We zijn er dan ook trots op dat klanten zoals IKEA, Johnson & Johnson, Philips Lighting, Colruyt, de Brussels Airport Company, en grote internationale investeerders op een voortdurende basis op onze diensten rekenen.

Ikaros Solar werkt met volledig "bankable" standaarden en is als zodanig erkend door alle toonaangevende Europese financiële instellingen. Onze solide financiële structuur maakt het mogelijk om grootschalige PV-installaties uit te voeren.

Activiteiten

Onze activiteiten hebben betrekking op alle aspecten van een puur EPC bedrijf in de breedste zin: Projectontwikkeling, Engineering - Procurement - Construction, monitoring en onderhoud, en vanuit de Benelux ook distributie van onderdelen. 

Project Ontwikkeling
Gezien onze ruime ervaring en internationale bekendheid, halen we maximale waarde uit de realisatie van een Greenfield project. Als deskundige installateur, optimaliseren we alle specifieke PV aspecten van begin tot eind.

Engineering - Procurement - Bouw
Turnkey industriële en commerciële zonne-energie systemen voor daken, carports en grondsystemen.

Operations and Maintenance
Een centrale controlekamer in ons MNC in Lissabon, en lokale toegewijde service technici in de landen, zorgen voor een optimale productie van de verschillende parken. Prestaties versus targets worden gerapporteerd op periodieke basis.

Distributie  (vanuit België)
We bieden de best-in-class producten aan installateurs aan die actief zijn in de residentiële en de kleine commerciële markt.